Измами с имоти Частен Детектив

измами с имоти

Преди всичко, ако сте се насочили към закупуването или продаването на имот, обърнете се към професионалистите – това са агенциите за недвижими имоти.

Те са много важна част от целия процес, тъй като работят с добре обучени брокери, както и адвокати, което неминуемо прекъсва връзката на всякакви измами.

 

  1. Продажба на имот, който е под наем

Измамниците могат да бъдат доста креативни понякога. Те наемат имоти, плащат сумата за определен период от време, а след това ги продават, фалшифицирайки документи като договор за покупка, нотариален акт и др.

Измамникът се представя за собственик на имота с фалшив документ за самоличност, а след това показва гипсираната си дясна ръка, което води до различен подпис с лявата.

През цялото това време собственикът на имота е в невидение за случващото се. Затова е важно професионалната намеса в случая, която ще Ви струва по-евтино, отколкото попадането в такава клопка.

 

  1. Фалшиви документи

За да стигнат до продажба, както споменахме по-горе, измамниците успяват да измислят варианти как да фалшифицират документите.

Често, след като почине някой, който няма наследници, се появяват много далечни наследници от нищото, които всъщност успяват да продадат имота на по-ниска цена.

 

  1. Изискване за плащане в брой

Имайте предвид, че плащането в брой в България е допустимо до 5000 лв., но ако решите така да заплатите част от сумата, тове е изцяло на Ваша отговорност.

При превеждането в банкова сметка има известна защита, тъй като често банките запазват архиви на такива транзакции, но не е напълно сигурно и не трябва да разчитате на това.

Дори подписването на договор може да Ви изиграе лоша шега. Внимавайте, защото при най-малката грешка в договора (като дата), може да се окажете измамени и да не успеете да докажете, че сте платили сумата, упомената в договора.

 

  1. Продавачът отказва да подпише предварителен договор

Често срещана схема на измамниците е да изискват определена сума като депозит, отказвайки да подпишат договор. Вие, съгласявайки се да дадете сумата без договор, попадете отново в капана. Както споменахме по-горе, цялото това действие е недоказуемо.

 

  1. По-ниска цена в нотариалния акт

Видите ли по-ниска цена в нотариалния акт за собственост, това предполага, че продавачът се опитва да избегне плащане на такси. Купувачите се примамват от тази оферта, тъй като колкото по-ниска е цената, толкова по-малко разходи имат те.

Бъдете предпазливи, тъй като ако решите да продадете имота малко след неговото закупуване, ще дължите данък върху капиталовите печалби.

 

  1. Грешна цифра в документите

Понякога едно просто число в документите може да се окаже фатално и вие да се окажете собственици на апартамент, който дори не сте виждали. Всяко жилище е с уникален номер и дори една различна цифра може да се окаже друг апартамент.

Понякога тази грешка става случайно, но в повечето пъти е умишлена и Вие се оказвате собственик на съседния апартамент, при условие, че сте заплатили за този, който вече сте видяли.

 

  1. Продавачът обещава да отстрани неизправностите

В този случай продавачът обещава на купувача, че ще оправи повредите в апартамента след като направят сделката. Но когато това не е написано в договора, много често продавачът си взима парите и Ви оставя да влагате от своите средства за поправката на имота.

Винаги гледайте всички клаузи да са написани в договора, за да не останете с празни ръце.

 

Доверете се на професионалистите от Детективска агенция Нас-груп

Недейте да се доверявате на имоти, които се предлагат в социалните мрежи или сайтове без посредници, защото често измамниците дебнат точно там и Ви чакат да се хванете на тяхната въдица. Можете да се окажете без дом и без пари.

Винаги бъдете внимателни и подозрителни за нередности при закупуването на имот и се доверете на професионалисти и на доказани агенции, така рискът да бъдете измамени се елиминира.

измами с имоти