Лицемерен език на тялото

Частен Детектив Частни разследвания 0 Comments

⚡ЛИЦИМЕРЕН ЕЗИК НА ТЯЛОТО⚡

🛡 Детективска Агенция НАС-Груп Ви днес ще Ви запознае с лицемерния език на тялото и как да го разпознаваме за да се предпазим.
◼ Много често ни задават въпроса: „Може ли човек да лъже с езика на тялото си?“. Общо взето отговорът е „не“, тъй като едва ли е възможно да се постигне пълно съгласуване между използваните основни жестове, микро сигналите на тялото и изричаните думи. Например смята се, че отворените, леко протегнати напред и изложени на показ длани говорят за искреност, но когато лицемерът протяга към вас отворени длани и ви се усмихва, докато ни лъже, микро сигналите на тялото му ще го издадат.

◼ Вероятно зениците на очите му ще се свият или една от веждите му лекичко ще се приповдигне, или ъгълчето на устата му ще потрепне, а това са все микро сигнали, които издават противоречието между изричащтите в момента думи и усмивката с отворени длани. Ето защо в такива случаи слушателят обикновено не вярва на онова, което чува. Изглежда, че в човешкия мозък има някакъв предпазен механизъм, който регистрира „капанчето“, когато получи серия от несъгласувани и несъответни едно на друго словесни и/или несловесни послания.

◼ Мнозина политици са истински експерти в имитирането на езика на тялото, с което целят да накарат гласоподавателите да повярват на думите им. За политик, който успешно се справя с тази трудна задача, се казва, че притежава „магнетично излъчване“ и че е „обаятелен“.

◼ За да прикриваме лъжите си, ние, хората, най-често използваме лицето си – повече от която и да било друга част на тялото. Пускаме усмивки, кимаме и намигаме, като по този начин се опитваме да замаскираме лъжата в думите си, но за наше нещастие, сигналите на тялото ни издават истината и така се получава разминаване между жестовете на тялото и мимиката на лицето.

◼ Изучаването на мимиката на лицето е само по себе си цяло изкуство. Накратко, за по-дълъг период от време е трудно да се имитира езикът на тялото, но е добре да се научите да използвате положителни, открити жестове, когато общувате с другите хора, а също и да изхвърлите от „речника“ си онези жестове, които могат да отправят към събеседниците ви отрицателни сигнали.

Работим за Вас 24/7 🔥
ℹ️ https://detektivi.bg/
#детективскаагенция #детективи #частендетектив #психолог #детективи #психопат #психология #езикнатялото #себепознание #личностноразвитие #мотивация #ментор #манипулатор #обучение #личностноразвитие #бъдиуспешен #несеотказвай #Подкрепа #помощ #полезнинавици #самоусъвършенстване

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *