Истината за просията като бизнес

Частен Детектив Частни разследвания 0 Comments
Просията е толкова разпространена, защото е извънредно лесен начин да се сдобиеш с желаното. Достатъчна е само добрата воля на евентуалния дарител.

⚡ИСТИНАТА ЗА ПРОСИЯТА КАТО БИЗНЕС ⚡

◼ Просията е толкова разпространена, защото е извънредно лесен начин да се сдобиеш с желаното. Достатъчна е само добрата воля на евентуалния дарител.
Всички знаем, как по всички главни улици в българските градове, по всички по-големи площади, пред абсолютно всички църкви, по гари, паркове и др. дебнат хиляди просяци, както казах, главно цигани. Повечето от тях са от женски пол.
◼ Използват се най-различни трикове: упоени невръстни бебета, мърляви деца, показани белези, осакатени крайници, тумори, кожни страдания и т.н.
Използва се номерът за предизвикване на състрадание с реална или мнима болест, с недъзи, рани и др.
◼ Повечето позиви за милостиня са или уж за хляб или уж за лекарства. Нерядко просенето е съпроводено с благославяне, превръщащо се впоследствие, ако не дадеш пари, в проклятие и в обида. Можеш да отнесеш и някоя псувня, разбира се.
◼ Просията е доходоносен бизнес, средно на месец едно просещо дете на улицата може да изкара около 2000 лв. Такива са изводите от разговорите с просещи деца по софийските улици, както и със задържаните покрай тях възрастни.
◼ Просещото на улицата дете в по-голямата част от случаите е социално неглижирано, липсват му социални умения, претърпяло е домашно насилие. В повечето случаи самите родители изпращат детето да проси.
Това са изстрадали деца, свикнали и отглеждани в недобра семейна среда, с липсваща подкрепа от страна на родителите.
Интересна подробност от установените до момента случаи е, че децата не просят самостоятелно, а заедно с пълнолетни лица.
Парите не отиват за повишаване на благосъстоянието им, в повечето случаи те се вземат не от родителите им, а се поделят между трети лица и тях, като самите родители вземат по-малката част от тези пари.
Децата споделят с нас, че получават единствено по-добра храна, но това не зависи от количеството на парите, които са изкарали от просия.
◼ „Идеалните просяци“ са бременните и майките с бебета, тъй като българите проявяват най-голямо благородство и благотворителност към по-малките деца, както и към децата с увреждания. Това е и причината най-често да се използват такива деца.
Най-доброто място за просене са кръстовищата – те са няколко,- но и бул. „Витоша“. Това са и местата, където най-трудно се преодолява проблемът с просещите.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *