Рекламно представяне и демонстрация с подаръци

Частен Детектив Частни разследвания 0 Comments
Измама с рекламно представяне и демонстрация с подаръци. Отиваш за подарък, тръгваш си с кредит за хиляди левове

Измама с рекламно представяне и демонстрация с подаръци. Отиваш за подарък, тръгваш си с кредит за хиляди левове

Обаждания от чатботове се оказаха замесени в схема за финансова заблуда на пенсионери. Възрастни хора подписвали договори за заем за хиляди левове, без да разберат какво всъщност се случва. Поканата е за събития, на които им обещават подаръци. Но накрая възрастните се оказват с кредит за покупка на масажна пелерина, йонизатор на въздуха, възглавници и завивка за хиляди левове.

Как работи измамната схема❓

✔ Обаждат ви се по телефона, за да ви поканят на демонстрация с подаръци. Целта е да бъдете поканени на събитие, на което ви обещават, че ще получите подаръци.

✔ Презентациите им обикновено са в хотелски зали.

✔ Представянията са на различни теми, защото предлагат различни, но винаги изумителни по думите им продукти – прахосмукачки, спално бельо, съдове за готвене, матраци. Общото е, че всичко е на космически цени.

✔ Уверяват ви, че ако доведете приятел, ще получите още по-голяма награда. Презентацията трае поне 2 часа, сигурно може и повече, ако има повече присъстващи, макар че се стараят да са максимум 15-20 човека, по-лесно им се задържа вниманието и така имаш усещането, че си от избраните.

✔ Предпочитат възрастни хора, защото тях по-лесно ги убеждават, лъжат, че даже и заплашват.

✔ Разиграва се томбола, но само някои печелят невероятни отстъпки, за другите има от обещаните по телефона подаръци, които се оказват нискокачествени стоки.

✔ Презентаторите ползват обаче наистина агресивен маркетинг и успяват да убедят хората получили страхотни отстъпки, че тези продукти наистина им трябват, според очевидци държат се като сектанти – настояват, убеждават, на моменти вкарват и груб и нагъл тон.

✔ Посетителите, решили се да купят представените им уникални неща, подписват договор за покупка на изплащане и разсрочено плащане, т.е. реално теглят кредит от фирма за бързи кредити. Работата е свършена, продали са ти ненужно скъпи стоки, после ти си изплащай кредита 1-2 години.

✔ Проблемът е, че ако се освестиш и решиш, че искаш да им върнеш закупеното, те стават неоткриваеми, още по-групи и неотстъпчиви.

✔ Намират всякакви извинение, за да не си вземат нещата обратно, таксуват те с 10 или 20% от сумата, която си платил, ако си отворил продукта, отказват да развалят договора, казват, че не можеш да направиш нищо, дори да се оплачеш в съответните институции и какви ли още не глупости.

Детектвиска Агенция НАС Груп Ви съветва да не се доверявате на случайни обаждания от непознати и не предоставяйте информация за себе си! Бъдете изключително мнителни и към обещания за подаръци и бързо забогатяване!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *