Топ измами за 2024 година

Частен Детектив Частни разследвания 0 Comments
Топ измами за 2024 година

Топ измами за 2024 година

🛡 Детективска Агенция НАС-Груп днес ще Ви запознае с класация на най-популярните измами за 2024 година/

✔ Измами за работа – измамите за работа са насочени към онези, които търсят възможност да увеличат доходите си. Ръстът на този тип схеми се случв на фона на увеличаващата се инфлация и поскъпването на живота. Престъпниците се възползват от хората, които търсят законен начин да подобрят финансовото си положение. Жертви стават основно младите и неопитни лица.

✔ Фишинг измами. Фишингът  е измама, с която ни убеждават да предприемам действия, които дават на измамниците достъп до наша лична информация. Тя може да е банкова сметка, дебитни и кредитни карти, акаунти, пароли, профили в социалните мрежи и т.н. Като се преструват на човек или организация, на която имаме доверие, измамниците могат да заразят компютъра ни със злонамерен софтуер, да източат банковата ни карта. Това е схема, която ни примамва да се доверим, или да споделим ценна лична информация. Отличителните белези на тези схеми са, че  могат да ни приканят да отворим прикачен файл, да последваме линк, да попълним формуляр и така да дадем лична информация за себе  си

✔ Измами с онлайн покупки.

✔ Инвестиционни измами. Инвестиционните измами стават все по-разпространени. През изминалата година те са се увеличили със 142% и представляват най-големия процент от нанесената финансова щета – инвестиционните измами са причина за най-големия процент отчетени загуби.  Двигател за инвестиционни финансови измами се оказват социалните мрежи като 58% от всички загубени пари са били изгубени от измами, възникнали в платформите на компанията Meta.

✔ Измами с поставени лица. При измамите с подставени лица се наблюдава забележителен и постоянен спад на загубите на пари.

✔ Физическите кражби.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *