Защо жените изневеряват?

Частен Детектив изневяра 0 Comments
Защо жените изневеряват?
Защо жените изневеряват?

Защо жените изневеряват? Причини за женска изневяра:

Изневярата е тема, която за едни е табу, за други ежедневие, за трети е неразбираема. В едно сме единодушни – тя съществува в много разновидности, създава болка, разкъсва на парчета отношенията.
Женската изневяра има своите различия от мъжката. Тя се базира на силна емоция, която няма нищо общо с физическата изневяра.
Причините й могат да бъдат различни, но най-съществената от тях е отхвърлянето от мъжа, болката, заместването, незачитането, мълчанието. За повечето жени да изневериш означава да потърсиш това, което ти липсва, а то не е емоцията да притежаваш физическата сила да имаш. Когато една жена охладнее, в нея вече има причина за изневяра.
Мъжът, който по природа носи силния животински инстинкт, е създал предпоставка за отхвърлящото поведение на жената до себе си. Много мъже не могат да скрият или поне се опитват да скрият вината от себе си, когато се твърди, че за една изневяра вината е емоционална и е в тяхното поведение.
Вниманието на мъжа към жената или може да я задържи завинаги, или да я загуби завинаги. Причините жената да изневери са емоцията на отхвърляне, осъждане на вътрешния Аз, но най-вече мъжкото Его. Ако една жена усети силно Его, тя вече има причина за изневяра.
Изневярата за жената е силен тласък да потърси внимание в нечии други ръце. Уловка няма! Жената търси онова, което Егото на мъжа до нея иска да притежава, но Егото само по себе си е лъжовно. Вкарването на вина у жената, чрез незачитане на нейната личност е най-значимата и силна причина тя да иска да бъде дори до непознат, който няма да я накара да се чувства отхвърлена и виновна. А вината е пагубна. Силното й емоционално въздействие върху психиката на жената може да разболее дори на физическо ниво крехката женска натура. Ако жената търсеше само тръпката, навярно мъжът до нея никога нямаше да разбере, че тя му е изневерила.
Когато една изневяра стане явна, то е защото жената е искала да бъде така. За да изкрещи жената “ето, изневерявам ти”, това е вик за внимание, за осъзнаване на мъжа до нея, а не за да му натрие носа. Проблем, който повечето двойки не искат да си признаят и така връзките им се разрушават.

 

Изневяра ли е т.нар. виртуална изневяра?

Отговаряме с “да”, изневяра е. И то сериозна. Тук пак не се намесва физиката, желанието да имаш някого, а да го притежаваш психически, да комуникираш с него, да си важен, да знаеш, че някой там иска да говори с теб.
Затова голяма част от моите статии са свързани именно с липсата на комуникация в двойката. Изневярата, била тя виртуална, си е изневяра. Мислите са заети от нов човек, жената започва да търси все повече и повече внимание от обекта си и така се “задоволява”.
Психоанализа
Психоанализата е категорична: изневярата е сбор от натрупани травми, идващи още от детските години на човека. Има хора, на които им е заложена, други по-скоро я придобиват като компенсират една от родителските фигури – майка или баща. Душата търси, тялото взема.

 

Как да се освободим от страх от изневяра?

Страхът от изневяра е вътрешен, дълбок. Ако ние като духовни същества успеем да го заключим, като не го захранваме с мисъл, той спира да съществува. Този вид страх е интровертен, тоест вътрешно съдържим. Пречка е за много съзнателни неща. В нашият живот всичко се основава на две основни чувства – страх и любов. Любовта надвива страха, защото е нерушима.
Страх от изневяра може да причини доста тежки психични състояния, от които опасна е придобитата невроза. За да се освободим от страх да не ни изневерят, е важно да освободим себе си от мисълта за “нещо, което евентуално мислим, че ще ни се случи”. Пуснеш ли мисълта, казвайки й “ти не си за мен”, страхът си отива. Запомнете това.

Винаги казваме, че за да се преодолее страх от изневяра, или да се вземат мерки е нужно преди всичко двойката да има комуникация, разговори и споделяне. Словото е начало, така е писано. За да се вземат мерки в едни отношения, е нужно да се умее да се говори. Партньорите са длъжни да изказват всяко свое желание, без свян, без страх.

Това е ключът към всеки успех, а в случая е ключ, който е затворил изневярата. Ако имаме една добра комуникация, ако умеем да се свържем духовно с човека до нас, да познаваме всяко негово/нейно движение, мимика, значи сме се предпазили. Установете трайна духовна връзка с човека до вас и така няма да има за какво да се тревожите.

 

Магия против изневяра

Жена ми (приятелката ми) ми изневери с приятел…
Този вид изневяра не е нов. Така постъпват жени, които доста често са били в компанията на любимия си, както и на неговите приятели. За добро или за лошо, такива хора стават част от един общ социален живот. Някои от тях стават по-близки дори от партньора. Тук въпросът отново опира до комуникация.
Изпусната веднъж с партньора, жената намира за по-лесно да бъде чута от приятел на партньора. Не мога да изключа и изневярата от “напук”. Но да не бързаме! Жената не прави напук, както казахме. Жената е усетила по-голяма духовна близост с лице, на което е сметнала, че може да се довери.

 

Какво да правя след изневярата?

Ако са ви изневерили, истината е, че ще ви боли. Единият вариант е да простите, да опитате да разберете защо се е случила и на какво основание, а другият вариант е да спрете връзката, ако за вас е твърде болезнено. Всичко това е индивидуално и всеки сам може да си направи заключението дали да спре, или да продължава.
Ако някой от вас успее да преодолее Егото си, тогава прошката и силата на любовта заемат централно място , връзката се подобрява , а дори понякога изневярата е предпоставка за ново начало на стари отношения. Помислете над това. Търсете винаги причините.

 

Някой признаци за изневяра?

Жената умее да се прикрива, но само ловък мъж може да разпознае какво се случва. Има жестове и мимики на тялото като лошото настроение е на първо място. Гледането в една точка, непрестанното мрънкане за всичко, недоволството, мълчанието, неадекватното намиране на “работа изневиделица”, липса на любовни изживявания, нежелание за интимност.
Ако виждате тези сигнали, направете крачка преди да е станало късно, защото ако жената иска, винаги може да бъде върната в състоянието , в което сте я обичали преди да има и помисъл за изневери. За да спре една жена да насочва мислите си другаде, не допускайте да се чувства отхвърлена, пак повтарям: най-вече емоционално, това е жестоко усещане, водещо до илюзия, че заместител на някой, лекува рани.

 

Как можем да простим изневяра?

Изневярата, предателството, отхвърлянето, вината: това са все пагубни усещания, водещи до жажда за мъст. Прошката е велик лечител. Аз винаги повтарям, че е важно да се прощава, защото така се чисти собствената душа.
Събирате сила и ако сте решени, че можете да надмогнете егоцентризма си, простете – безусловно.

Любовта е целител, за това използвайте мощта й. Или директно прощавате и разбирате защо са ви изневерили, или напускате ситуацията, колкото и да е болезнена.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *